Pokličite nas: 031 672 606 | Pišite nam:
Epsom sol

Kaj je EPSOM sol?

Niste prvi, ki se sprašujete, kaj pravzaprav je Epsom sol?

No, za začetek, to dejansko ni sol. Epsom sol je naravno prisotna mineralna spojina magnezija in sulfata. S skoraj 1000 kilogrami raztopljene Epsom soli lahko lebdilci lebdijo na vodi in simulirajo občutek breztežnosti. Toda poleg vzgonskega učinka ima Epsom sol dolg seznam koristnih učinkov za zdravje. Ker se magnezij najlažje absorbira skozi kožo se telo vedno zadovolji s potrebno količino magnezija (Mg).

Oglejmo si nekaj prednosti, povezanih z Epsom soljo!

ZMANJŠANJE STRESA IN SPROSTITEV

Tako anksioznost kot stres izčrpata naše zaloge magnezija in povečata količino  adrenalina v našem telesu. Ura ali več lebdenja je odlična priložnost za dopolnitev ravni magnezija in osvežitev našega telesa.

LAJŠA IN ODPRAVLJA BOLEČINE V MIŠICAH

Poleg zmanjšanja stresa, Epsom sol dokazano lajša bolečine v mišicah in vnetja. Učinek lebdenja po napornih treningih uporabniki opisujejo kot čudežnega, saj je regeneracija zelo intenzivna. Epsom sol je tudi znana kot pomoč pri glavobolih in migrenah!

UGODNO VPLIVA NA ŽIVČNI SISTEM

Elektroliti so minerali prisotnost v telesu, ki imajo veliko pomembnih funkcij, vključno z zmanjševanjem mišične kontrakcije in stabilnostjo celične membrane. Ugotovljeno je bilo, da Epsom sol uravnava raven elektrolitov in zagotavlja pravilno delovanje mišic, živcev in encimov. Je tudi zelo dobra preventiva in kurativa pri težavah z mišičnimi krči.

IZBOLJŠA KRVNI OBTOK

Epsomova sol izboljša krvni obtok, kar pripomore k preprečevanju bolezni srca in ožilja.

POVEČA UČINKOVITOST INZULINA

Inzulin je hormon, ki ga najdemo v telesu in ga proizvaja trebušna slinavka. Omogoča nam, da pretvarjamo sladkor iz ogljikovih hidratov v energijo, pa tudi, da naš krvni sladkor vedno ostane v mejah normale. Epsomova sol naj bi povečala učinkovitost inzulina v naših telesih, kar pripomore k zmanjšanju tveganja in / ali resnost sladkorne bolezni.

DETOKSIKACIJA

V današnjem času pogosto poslušamo o razstrupljevanju telesa. V kombinaciji s sulfati Epsom sol izpira strupene toksine in težke kovine iz kože. Ker je vaše telo v bistvu kot gobica, voda v bazenu sproži reverzno osmozo. Ta proces dejansko potegne sol iz vaše kože, pa tudi vse, kar je škodljivo skupaj z njo.