Pokličite nas: 031 672 606 | Pišite nam:

LEBDENJE vs. VISOK KRVNI TLAK

 

Visok krvni tlak je obremenitev za telo in nanj negativno vpliva na več načinov. Kronična prisotnost visokega krvnega tlaka dolgoročno prinaša tveganje za srčni infarkt in več drugih bolezenskih stanj.

Vsi ki se borimo z visokim krvnim tlakom vemo, da je uravnavanje le tega lahko zahtevna naloga.  Dejstva dokazujejo, da lebdenje znižuje krvni tlak brez uporabe zdravil ali invazivnih medicinskih metod.

Senzorna deprivacija (R.E.S.T.) je koncept na katerem temelji lebdenje in se osredotoča na idejo omejevanja zunanjih dražljajev, kar spodbuja telo k izboljšanju notranjih procesov. Med lebdenjem se krvni tlak naravno zniža, poveča pa se distribucija rdečih krvnih telesc. Ožilje se sprosti, tako se poveča krvni pretok in zmanjša krvni tlak na stene ožilja.

Krvni tlak in stres

Stres je eden največjih dejavnikov, ki prispevajo k visokemu krvnemu tlaku. Vsakodnevno se srečujemo z več vrstami stresov. Pogosto doživimo prvi stres že zjutraj v prometni konici, kar sproži nervozo in posledično povečanje nivoja stresnega hormona (kortizol). Zahteve na delovnem mestu pogosto prispevajo k nepravilni in nepravočasni prehrani (izpuščanje obrokov, sladkor…), kar predstavlja drugačen stres kot tisti v prometni konici.

Vsakodnevno doživljanje stresa, v telesu povzroča izločanje stresnega hormona, ki je ob nenehni prisotnosti zelo škodljiv za naše telo. Lebdenje ponuja naravni način boja proti stresu.

Ko lebdimo, lahko telo uravnava telesne kemikalije brez zunanjih dražljajev. Epsom sol v vodi vsebujejo magnezij, ki se absorbira skozi kožo in spodbuja povečano proizvodnjo dopamina. Dopamin je  hormon sreče, ki ga naravno proizvajajo naši možgani in povzroča zadovoljstvo ter dobro počutje. Ko se počutimo dobro, krvni tlak pade , tako je naravno spodbujanje povečanja proizvodnje dopamina v telesu odličen način za obvladovanje visokega krvnega tlaka.

Trajanje pozitivnega učinka lebdenja

Lebdilna terapija je odličen način za zniževanje krvnega tlaka.  Učinki terapije so intenzivni in trajajo dlje, kot bi pričakovali.

Če poskušate zmanjšati krvni tlak, je lebdilna terapija  odličen način za to in koristi trajajo veliko dlje kot bi lahko pričakovali. Magnezij v epsom soli omogoča sproščanje krvnih žil, ko se sprosti celotno telo. Magnezij je pomembna snov za delovanje preko 300 telesnih funkcij vključno s spanjem. Marsikdo ne ve, da je vzrok nespečnosti pomanjkanje magnezija v telesu.

Učinek lebdenja v povezavi z zniževanjem krvnega tlaka trajajo več mesecev, če daste priložnost telesu, da se navadi na redna obdobja globoke sprostitve. Redno lebdenje v smislu 1 x mesečno ob pravilni prehrani in redni fizični aktivnosti zagotavlja znižanje krvnega tlaka in boljše počutje.

 

Vir: http://northwestfloatcenter.com/blood-pressure-health-benefits-of-floatation/