Pokličite nas: 031 672 606 | Pišite nam:

KAKO POGOSTO NAJ LEBDIM?

Najpogosteje zastavljeno vprašanje, ki ga slišimo po lebdenju je: “Kako pogosto naj lebdim?”

Odgovor ni tako preprost , a pravi je v vas samih.

Lebdenje je praksa, ki je zelo podobna meditaciji, saj vsaka praksa pripelje do novih občutkov in spoznanj. Ni za pričakovati, da se bo vse zgodilo čez noč, saj je hitrost procesa prilagajanja na okolje in prepoznavanje učinkov stvar večih dejavnikov. Lebdenje je pravo nasprotje današnje zasvojenosti in hitrega življenja. Lebdenje nas spodbuja, da ugotovimo kdo smo brez fizičnega telesa in se pogledamo navznoter.

Kje začeti?

Če iščete spremembo v vašem življenju in vas resnično zanima, kako vam lahko lebdenje pomaga, vam priporočamo, da začnete z nekaj zaporednimi lebdenji zaradi prilagajanja na edinstveno okolje lebdilne sobe.

Dan Engle je psihiater in nevrolog, ki se ukvarja s funkcionalno medicino in integrativno psihiatrijo. V knjigi “Tools of Titans” Engle predlaga, da začneš z “2 do 3 lebdenji znotraj enega meseca.” Engle je ugotovil, da se anksioznost, nespečnost in duševne bolečine bistveno izboljšajo med 3 in 7 praksami lebdenja.

Urnik lebdenja težko določite v naprej, saj je ključno vaše počutje . Tako je najbolje termine izbirati dan ali dva pred lebenjem, ko telo začuti potrebo po takšni sprostitvi. Ta občutek boste takoj prepoznali, saj lebdenje odpravlja specifično težavo v telesu, ki jo imenujemo stres. Stresa ne zaznavamo enako in tudi dojemljivi za stres nismo enako, zato je frekvenca obiskovanja lebdenja čisto osebna odločitev.

V primeru pogoste prisotnosti stresa v službi ali vsakdanjem življenju je lahko frekvenca obiskov večja in tudi termine je tako možno določiti natančneje, saj se terapija izvaja ciklično kot preventiva pred prekomernim stresom. Športnik ima drugačne potrebe kot poslovnež, tako je tudi njegov urnik lebdenja drugačen. Pogostost lebdenja se v tem primeru poveča v obdobju priprav ali tekmovalnega ciklusa. Nosečnice, ki jih otrok izčrpava fizično in psihično odlično ohranjajo mirno glavo s pomočjo lebdenja. Lebdenje je za nosečnice ob normalnem poteku nosečnosti popolnoma varno in odlična sprostitev tako za mamico kot otroka.

Ko boste nabrali nekaj izkušenj z lebdenjem boste sami začutili, kako vas lebdenje spreminja. To je proces. Učinki lebdenja se sprva kažejo kot umirjenost, boljša sposobnost koncentracije in bistrost uma.

Kako pogosto lebdijo drugi?

Glenn Perry in njegova žena Lee sta skupaj z dr. Johnom Lillyjem ustvarila prvi komercialni floating center pred več kot 50 leti. Ne morem si predstavljati koliko ur so preživeli v lebdilnih komorah skozi leta, zato vedno rad prisluhnem njihovim napotkom in izkušnjam!

Za g. Perry-a lebdenje ni zgolj duhovna in telesna terapija, ampak jo jemlje kot religijo, kjer je vsako lebdenje kot molitev.

Pred nekaj leti je opravil izziv in lebdel vsak dan dva tedna zapored, kar je povzročilo spremembo zavesti in vsakodnevnih rutin. Življenje se mu je spremenilo. Tako intenziven urnik lebdenja ni enostaven, a zdi se, da zagotavlja globoko introspektivno izkušnjo , ki omogoča spremembe na bolje.

Moje lebdenje!

Kot lastnik floating centra imam priložnost lebdeti vsak dan in spremljati učinke ter spremembe na meni in v mojem obnašanju. Ker so občutki ob lebdenju povezani s stanjem našega uma in prisotnega stresa je vsako lebdenje drugačno. Ko sem pričel z lebdenjem sem neizmerno užival, saj odklon čutne zaznave povozi motnje, ki se pojavljajo med lebdenjem. Gre predvsem za motnje zavedanja. Ko sem se privadil na okolje in pričel razumeti lebdenje sem pričakoval kaj več ali pa drugače.  Ta pričakovanja pa so včasih prinesla razočaranje, saj lebdenje ni bilo čisti užitek pač pa težaško delo s samim seboj. Takrat je želja po lebdenju malce usahnila, saj sem se bal slabih lebdenj, ki so se kasneje izkazali, za prelomne trenutke po katerih se izrazi sprememba in napredek.  Po letu dni lebdenja lahko trdim, da sem se spremenil. Moje dojemanje situacije je sedaj celovitejše, odločitve in akcije pa so premišljene in umirjene. Znan sem bil po reakcijah v afektu, ki pa niso več prisotne, saj jih takoj prepoznam in se ustavim.

Zdaj lebdim 2-3 krat tedensko, kar je za mojo osebnost idealno. Tako ohranjam stanje, ki sem ga pridelal z intenzivnim lebdenjem v letu dni.