Pokličite nas: 031 672 606 | Pišite nam:

MOJIH 6 NASVETOV LEBDILCEM, KI LEBDIJO PRVIČ

1. V lebdilno sobo vstopite brez pričakovanj

Očitno je, da lahko vplivamo na dogajanje v bazenu z informacijami, ki jih podamo pred lebdenjem. Pokazalo se je tudi, da preveč informacij negativno vpliva na prvo izkušnjo lebdenja. Lebdilci, ki lebdijo prvič ne vedo kaj lahko pričakujejo, tako si lahko ustvarijo napačno predstavo preden vstopijo v bazen in si s tem pokvarijo prvo izkušnjo, ki je zelo pomembna.  Zato pred prvim lebdenjem podamo le osnovna navodila za lebdenje. V lebdilni bazen vstopite brez PRIČAKOVANJ!

ZAKAJ? Ne rodimo se vsi kot Ghandi.  Meditacija je lahko izredno zahtevna praksa, saj ignoranca misli ni mačji kašelj.

PRVA IZKUŠNJA NI REFERENCA ZA USTVARJANJE MNENJA O LEBDENJU!

2. Sprostitev

Kaj bo pomagalo pri sprostitvi? Če ste se odločili za lebdilno terapijo,  potem želite sprostitev. Včasih je pot do sprostitve zahtevna, saj ima vsakdo različen individualni pristop k sproščanju. Za začetek poizkusite s trikom branja knjige. Nekaj minut pred lebdenjem berite knjigo zelo blizu očem in naredite nekaj globokih vdihov ali ponavljajte mantro med tuširanjem preden vstopite v bazen. Za sprostitev je pomembno , da se počutite varno in ste brez skrbi, zato ideja mantre, ki jo ponavljate: » Sem v varnem in zaščiten prostoru v času, ki pripada samo meni.«.

3. Vprašajte se česa se najbolj bojite

Najbolj pogost argument ljudi, ki se še niso odločili za lebdenje je strah pred »nečim neznanim«. To je lahko težava pri umirjanju uma, klavstrofobija, strah pred utopitvijo, kar je v lebdilnem bazenu nemogoče. Ko strah objame naše misli se vprašamo »Česa se bojim?« in poizkušamo zavedno preiti stanje strahu z zaupanjem v sebe in okolje v katerem se nahajate, saj je to okolje popolnoma varno. Vsak konec lebdilne terapije nas spomni na rek: » Strah je od znotraj votel, od zunaj pa ga nič ni.«. Za obvladovanje strahu je že dovolj lebdenje ali dva.

Čemu služi odpravljanje straha v lebdilnem bazenu? Strah je marsikdaj neopravičen ali nastane iz nesmiselnega razloga. Tako je lebdenje zelo učinkovita praksa za odpravljanje navideznega strahu ali fobije, tako v bazenu kot tudi izven njega.

STRAHOVI: pred zaprtimi prostori (klavstrofobija), pred globino (bitja pod gladino), pred temo, trema pred nastopom, pred neuspehom( nizka samozavest)…

4. Ne poizkušajte ustaviti toka misli

Želja po kontroliranju misli med lebdenjem je glavni vzrok, da ljudje med lebdenjem ne pridejo v stik s samim sabo. Izstopite iz okvirjev in kontrole ter se ne obremenjujte s tem, kaj je prav in kaj ni, saj lebdenje nima pravil. Lebdite kakor vam ustreza, saj boste samo tako omogočili primerno okolje za sinhronizacijo leve in desne poloble možganov.

Ko prvič lebdite vstopate v prilagoditveno obdobje. Prvo lebdenje je namenjeno uvajanju in prilagajanju na okolje v lebdilni sobi. Prilagoditev ni potrebna samo na slano vodo, breztežnost in pretok misli, zelo pomembna je tudi prilagoditev na temo. S temo ima težave veliko ljudi. Ravno lebdilna terapija najbolj učinkovito odpravlja tesnobo v temi in strah pred njo. Nekateri spijo ob prižgani nočni lučki. Uganite jo!

5. Lebdimo z lahkim želodcem in brez pretiranega predhodnega pitja tekočin

Lebdenje v senzorni deprivaciji (odklon čutil) pomeni visoko stopnjo zavedanja svojega telesa. Pred lebdenjem ne jemo težke hrane, najbolje je ničesar, saj bo tako naša pozornost usmerjena na naš um ne želodec ter prebavo. V bazenu telo miruje, zato posebna hidracija ni potrebna. Zaradi intenzivnega delovanja bezgavk nas bo zaradi preveč popite tekočine pritisnilo na “lulanje”. V bazenu ne morete “lulati”! (Resno, ne “lulajte” v bazen, saj imajo nekateri centri v bazenih reagent, ki bo v primeru prisotnosti urina ali fekalij obarval vodo in vas spravil v nerodno situacijo. Žal je to edina rešitev za kontrolo in prepoznavanje stanja slanice.)

Senzorna deprivacija pomeni odklon čutil, ki postavi naš um in telo v posebno stanje. Vsaka motnja bo zmanjšala zavedanje in tudi učinek lebdenja. Poln želodec in občutek polnega mehurja, sta motnji, ki lahko popolnoma uničita lebdilno terapijo.

6. Lebdenje dojemite kot telesno in mentalno samopomoč

Lebdenje ni drago, če ga primerjate z drugimi sprostitvenimi storitvami, kot so spa naprave, masaže, joga ali katera koli druga stvar, ki jo naredite, da se spravite k sebi. Edinstvene okoliščine med lebdenjem zagotovijo fiziološke učinke kot so zmanjšanje kortizola, uravnavanje hormonov in pri nekaterih celo izguba teže. Vse mentalne spremembe temeljijo na spremembi zavesti in vzorcev, ki jih ponavljamo vsak dan. Tako lebdenje učinkovita pomoč pri odpravljanju zasvojenosti in ostalih nezdravih ali motečih navad. Zaradi omenjenih učinkov lebdenja lahko odpravite določene moteče navade ali pa nadomestite manko spanca, kar se posebej poda mladim mamicam.

Zakaj to pomaga: Nobena druga izkušnja se ne more primerja z lebdenjem, saj z lebdenjem čas dobi drugačen pomen v življenju. Vsi imamo 24 ur na dan, 7 dni v tednu in 365 dni v letu, nič več, nič manj, izkoristimo ga. Na nas je, kako bomo vsak dan izkoristili svoj čas, ne glede na to, kakšno delo opravljate oziroma kje živite.

 

7. Bonus Nasvet: Veliko lebdilcev voda prinese do stranice bazena, kar mnogim ni všeč zaradi dotikanja stranice. To je mogoče enostavno odpraviti tako, da sledite naslednjim korakom:

  • Po tuširanju si najprej posušite obraz in ušesa ter vstavite ušesne čepke, če jih uporabljate.
  • Stopite v bazen in se uležite na hrbet ter zalebdite.
  • Roke razširite in se postavite na sredino bazena in počakajte 20 – 30 sekund dokler ne boste obmirovali.
  • Ko voda gladine obmiruje postavite roke kakor vam ustreza, vi pa boste lebdeli na sredini bazena.